Logo

Varm æblegrød - Mad over bål

Frisk æbledessert over bål

En skøn æbledessert lavet over bål, perfekt til de kølige efterårsdage. Serveres varm med flødeskum eller cremefraiche.

Varm æblegrød - Mad over bål image 1

Opskrift

Ingredienser:

  • 1 kg æbler
  • 1 dl vand
  • 1 spsk citronsaft
  • 100 g brun farin
  • 150 g havregryn
  • 120 g smeltet smør
  • 70-100 g rosiner
  • Kanelstang

Fremgangsmåde:

  1. Skær æblerne i både eller mundrette firkanter.
  2. Læg æblerne i en bålgryde og tilsæt vandet.
  3. Damp æblerne under låg, indtil de er møre. Tilsæt citronsaften undervejs.
  4. Tilsæt brun farin, havregryn, smør, kanelstang og rosiner.
  5. Vend forsigtigt æblerne med de øvrige ingredienser og lad det koge, indtil havregrynene er bløde.
  6. Server desserten varm, gerne med flødeskum eller cremefraiche.