Varm æblegrød - Mad over bål
Frisk æbledessert over bål
En skøn æbledessert lavet over bål, perfekt til de kølige efterårsdage. Serveres varm med flødeskum eller cremefraiche.
Opskrift
Ingredienser:
- 1 kg æbler
- 1 dl vand
- 1 spsk citronsaft
- 100 g brun farin
- 150 g havregryn
- 120 g smeltet smør
- 70-100 g rosiner
- Kanelstang
Fremgangsmåde:
- Skær æblerne i både eller mundrette firkanter.
- Læg æblerne i en bålgryde og tilsæt vandet.
- Damp æblerne under låg, indtil de er møre. Tilsæt citronsaften undervejs.
- Tilsæt brun farin, havregryn, smør, kanelstang og rosiner.
- Vend forsigtigt æblerne med de øvrige ingredienser og lad det koge, indtil havregrynene er bløde.
- Server desserten varm, gerne med flødeskum eller cremefraiche.